Kennel Vikings blogg

Alla inlägg under oktober 2007

Av Isabel - 1 oktober 2007 17:08

Efter jobbet idag tog jag hundarna och körde iväg till Klagshamn för att gå en lång promenad, solen sken och det var precis lagom varmt enligt min och hundarnas tycke. Eftersom jag ofta pratar om Klagshamn och många av min foton är tagna just där tänkte jag att jag skulle berätta lite om detta område där jag och hundarna spenderar så många sköna stunder.


Klagshamn är ett område som ligger ca. 1,5 mil sydväst om Malmö ute på en halvö. Längst ut på udden ligger hamnen som ursprungligen användes för utskeppning av cement men som numera används som fiske- och småbåtshamn. På norra sidan av udden finns en liten strand som är mycket välbesökt under sommaren. Vattnen kring udden är populära för vindsurfing.


Lite kuriosa om Klagshamn är att den fick internationell uppmärksamhet år 1964 då Lars-Magnus Lindsgrens långfilm "Käre John" med Jarl Kulle och Christina Schollin i huvudrollerna hade premiär. Denna film som på den tiden ansågs som "pornografisk" var nämligen till stor del inspelad just i Klagshamn.


Här är ett flygfoto över området där jag har ritat ut vår promenadväg i rött, den röda punkten visar var vi parkerar bilen och promenaden börjar.



Måste berätta att under vår promenad där idag så ringde mobilen, det var Schenker som ringde och berättade att min dator hade kommit och att dom skulle komma hem med den till mig imorgon.........jiiipppiii!!!!

Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards