Kennel Vikings blogg

Direktlänk till inlägg 26 november 2007

Sant eller?

Av Isabel - 26 november 2007 19:08

Den här fick jag skickad till mig med ett kedjebrev. Vem känner inte igen sig i mycket av det?

                                ----------------------------
Till alla barn som överlevde 30-, 40-, 50-, 60- och 70- talet.


Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.


Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade. Som spädbarn och barn åkte man bil (med rökande föräldrar) utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.


Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog  av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det! VI VAR NÄMLIGEN ALLTID UTE OCH LEKTE!!!


Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!


I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan  åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.


Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga mobiltelefoner, datorer, Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!


Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!


Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar. Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.


Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det fick lära sig att handskas med besvikelsen, OTROLIGT ELLER HUR!!??


Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!


Denna generation har faktisk t fostrat dom största risktagarna,  problemlösarna och investerarna någonsin. Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr.


Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!


Om du är en av dem så GRATTIS!! då har du haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för "DITT EGET BÄSTA"??

 
 
Lena

Lena

26 november 2007 22:47

Hej..Visst är den bra. Mitt i prick...
ha det så gott
kram

http://www.linalinis.blogspot.com

 
Ingen bild

madde_queen

27 november 2007 20:28

den var bra den. Jag tror kan knappast tro att man fick LUFTGEVÄR när man var 10 år. Fffyyyyy!

 
Ingen bild

Nilla

28 november 2007 22:46

Tihi ;o)

 
Ingen bild

ulla

29 november 2007 08:56

Visst, det jag alltid sagt ju. Ett under att ni överlevde.Luftgevär-jodå- fick pojkarna skjuta med i Sövde visserligen under viss övervakning. Tre bar, 2 vuxna samt en stor schäfer i en liten folkvagn på väg till tältsemester. Taket mer än fullastat med tält etc vilket i hög grad fick bilens hastighet att "bromsa". Blåste det mkt gungade taklasten vilket gjorde det litet svårare hålla bilen rakt på vägen. "Släck ciggen!" tjatade barnen. "Sluta tjata" sa de i hjärnan rökförgiftdade föräldrarna. "Vi har ju öppnat ventilerna på var sida!"
Man behövde heller inte låsa cyklarna. Barnvagn m barn i ställde man med trygghet utanför affären då man var inne o handlade.
Mkt har blivit bättre som sagt men tyvärr har samhället hårdnat och en helt annan "kultur" av egon, tänka på sig själv-anda, jag i stället för vi, respektlöshet, aggresivitet som visserligen fanns förr oxå men inte denna hänsynslöshet som är idag. Det ligger för övrigt jättemycket i ditt kejebrev som tål att fundera på.
puss kram

 
antigone

antigone

29 november 2007 15:24

Maskros-barn är vi allihopa allihopa allihopa....*tralallalala*

http://www.antigone.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel - 22 december 2017 11:06


 

Av Isabel - 23 juni 2017 14:43

Vi planerar att ta en sista kull på Freja, du kan läsa mer om vår härliga tjej på hennes sida.Tilltänkt fästeman är härliga Nicke (Torpets Findus), tack Marit Cronquist på Brokärrets kennelför att vi får använda oss av din fina kille. Nicke är precis...

Av Isabel - 15 maj 2017 21:48


I söndags var det återigen dags för en lyckad västgötaspetsträff på Storegård hundpark. Vädergudarna var med oss och vi hade strålande väder med solsken, en temperatur på 20 grader och vindstilla, det tackar vi för. Hela 75 st. hundar var på plats me...

Av Isabel - 7 maj 2017 12:51

Återigen lite nya bilder från valpköpare. Denna gången är det på Tösen (Vikings Vilda Vilja) som bor hos damiljen Brahme/Dahlqvist på Tornaslättens Kennel. Bilderna är från årets kosläpp på Storegård där vi har våra västgötaträffar.   Vi vill pa...

Av Isabel - 23 april 2017 11:30

Jag blir alltid lika glad när jag får nya bilder från våra valpköpare. Här är fina Alva (Vikings Stolta Sarabi) efter vår Freja (Vikings Fräcka Freja) och NOUCH SVVCH Höckgårdens Arn. Söt som socker...Foto: Catarina & Clas Silfverhielm.     ...

Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards