Kennel Vikings blogg

Direktlänk till inlägg 2 december 2007

Moulin Rouge

Av Isabel - 2 december 2007 00:32

Idag är det 1:e advent och nedräkningen till jul och ett nytt år har börjat. Hemma hos är det färdig pyntat (makens förtjänst inte min kan jag berätta) jul gardinerna är uppe, tomtarna är framme, vår balkong fullkomligt sprudlar av jul och granen (plast) pryder vardagsrummet.........mysfaktorn är verkligen på topp.


Denna helg går vi och väntar otåligt på att Höckgårdens Stina ska valpa men lilla damen låter vänta på sig. Troligtvis är där bara en valp men det ska bli spännande och se vad som tittar ut.


Satt igår på YouTube och hittade scener från en av mina absoluta favoritfilmer, måste ha sett den minst 5-6 gånger och tycker den är lika bra varje gång. Filmen jag pratar om är Baz Luhrmanns (Stricly Ballrom, Romeo & Julia) Moulin Rouge, en musical som är baserad på Alexander Dumas ”Kameliadamen”. I huvudrollerna ses Ewan McGregor (spelade Obi-Wan Kenobi i Stjärnornas Krig episod 1-3) som den unge poeten och författaren Christian och Nicole Kidman (Drömmarnas Horisont, Åter till Cold Mountain) som den vackra kurtisanen och glädjeflickan Satine.


Filmen utspelar sig år 1899, unge Christian kommer till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nya vänner träffar han den vackra kurtisanen Satine som är den stora stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge. Christian blir givetvis förälskad i Satine och Satine blir även hon, om än motvillig, förtrollad av Christians sång och bryter den gyllen regeln att aldrig bli förälskad. Detta medför problem då Satine är bortlovad till en förmögen hertig som absolut vill ha ensamrätt på den unga kurtisanen. Nog om själva handlingen i filmen, vill verkligen inte förstöra en bra filmupplevelse för er som inte har sett filmen och vill se den.


Den här filmen är en sån otrolig explosion i färg och musik att det ibland nästan kännas lite överväldigande. Musiken är helt fantastisk, man har tagit välkända låtar och flätat in i handling, vad sägs om låtar som Madonnas ”Material Girl”, The Police ”Roxanne”, Elton Johns ”Your Song”, Frank Sinatras ”Love Is A Many Splendored Thing” och Beatles ”All You Need Is Love”. Nicole Kidman har en riktig bra röst och gör sina sånger med bravur men den stora stjärnan i mitt tycke är Ewan McGregor, vilken röst han har!!.............ren och klar som en sommardag. Jag lovar att den mannen hade kunnat gå från skådis till sångartist vilken dag som helst utan att behöva skämmas. Till er som gillar film och musik säger jag………SE DEN!!………ni får här bägge sakerna i en skön blandning.


Här nedanför ser ni ett klipp ur filmen som visar när Christian träffar Satine för första gången, sången som ni hör här är Elton Johns "Your Song". Klipp 2 är ingen scen direkt tagen från filmen utan har klipts ihop till låten "Come What May" som är skriven speciellt för filmen………..håll till godo.


 
 
Ingen bild

ulla

4 december 2007 23:21

suck suck suck.....himmel vad det är romantiskt, häftigt, känsligt.............
Älskar oxå den filmen - sett den ett par gånger. Han är ju så j-a snygg och hon spelar fantastiskt! Underbar film.
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel - 22 december 2017 11:06


 

Av Isabel - 23 juni 2017 14:43

Vi planerar att ta en sista kull på Freja, du kan läsa mer om vår härliga tjej på hennes sida.Tilltänkt fästeman är härliga Nicke (Torpets Findus), tack Marit Cronquist på Brokärrets kennelför att vi får använda oss av din fina kille. Nicke är precis...

Av Isabel - 15 maj 2017 21:48


I söndags var det återigen dags för en lyckad västgötaspetsträff på Storegård hundpark. Vädergudarna var med oss och vi hade strålande väder med solsken, en temperatur på 20 grader och vindstilla, det tackar vi för. Hela 75 st. hundar var på plats me...

Av Isabel - 7 maj 2017 12:51

Återigen lite nya bilder från valpköpare. Denna gången är det på Tösen (Vikings Vilda Vilja) som bor hos damiljen Brahme/Dahlqvist på Tornaslättens Kennel. Bilderna är från årets kosläpp på Storegård där vi har våra västgötaträffar.   Vi vill pa...

Av Isabel - 23 april 2017 11:30

Jag blir alltid lika glad när jag får nya bilder från våra valpköpare. Här är fina Alva (Vikings Stolta Sarabi) efter vår Freja (Vikings Fräcka Freja) och NOUCH SVVCH Höckgårdens Arn. Söt som socker...Foto: Catarina & Clas Silfverhielm.     ...

Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards