Kennel Vikings blogg

Direktlänk till inlägg 23 januari 2008

Små egenheter

Av Isabel - 23 januari 2008 17:20

Alla har vi våra små egenheter, människor som djur. För ett tag sen skrev jag ett inlägg här om vår tik Birka som har den lilla egenheten att hon lyfter på benet när hon kissar och som markerar i stort sätt lika mycket som en hane när vi är ute (ni som har missat det hittar inlägget här). Nåja, vi har ytterliggare en vovve som har ett par märkliga egenheter nämligen Gizzmo.

 

Egenhet nr 1: Att hanar lyfter på benet när de ska kissa vet ju de flesta men att lyfta på benet när de ska bajs är däremot inte lika vanlig. Japp ni läste helt rätt, när Gizzmo ska till att bajsa så letar han upp en buske eller en tuva, lyfter på benet emot det och bajsar……ser dö roligt ut. En fördel med detta är att om man någon gång skulle glömma bajspåsar hemma och han skulle får för sig att bajs så är det ingen som lägger märke till det……..alla tror nämligen att han kissar. En märklig grej dock är att hans son Ozzie gör likadant…….kanske går det i generna.

 

Egenhet nr 2 är Gizzmos kisseri. Han som alla andra hanar lyfter på benet när han ska kissa grejen är att Gizzmo byter ben under kisandet………och då inte bara en gång utan två tre gånger. Oftast använder han sig av den här metoden när han kissar på t.ex fläckar och tuvor men inte mot stolpar och buskar. Jag antar att han på detta sett sprider ut kisset på en större yta än om han hade låtit allt hamna på samma ställe.

 

Egenhet nr 3 är hans toalockssmällande. När han går in på en toa kan han inte låta bli att gå fram till toastolen och smälla med locket, skulle locket vara uppe går det lika bra med toaringen. Detta gör han genom att han sätter nosen under locket/ringen för att sen knycka till med huvudet så att den flyger upp och sen landar igen med en smäll. Detta kan vara liiiiite irriterande när man har tänkt koppla av i ett skönt bad, han kan nämligen upprepa detta ett flertal gånger varje gång han kommer in för att titta till en. Och vet ni va?............hans son Ozzie och hans sonson Rex gör likadant.

 

Gizzmo the King på väg rakt in i våra hjärtan


 
 
Ingen bild

maarit

24 januari 2008 08:17

Hej!
Ang "bajseriet"
Zack står oxå på tre ben när han ska göra stort, inte så kul om det är något löst för då kommer det på byxorna...hi,hi man får ha toapapper med sig. Just nu så har han problem med att stå på tre ben efter operationen men han gör så gott han kan.
Ha de från Maarit, Zack och Mira

 
Ingen bild

ulla

24 januari 2008 09:11

Hahaha-ja Gizzmo är en stor personlighet som går sina egna vägar.
Hundar brukar ju präglas av den familj de lever i....haha...
Puss kram

 
Olsen

Olsen

25 januari 2008 09:12

Igår lyckades jag knäppa en bild av Rex när han smäller med toaringen! *Yes!!* Lägger ut den på bloggen "vid tillfälle".

Och Gizzmo är så snygg!!

http://rex.bloggagratis.se

 
Olsen

Olsen

25 januari 2008 17:51

Du får jättegärna låna bilden! :)

http://rex.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Isabel - 22 december 2017 11:06


 

Av Isabel - 23 juni 2017 14:43

Vi planerar att ta en sista kull på Freja, du kan läsa mer om vår härliga tjej på hennes sida.Tilltänkt fästeman är härliga Nicke (Torpets Findus), tack Marit Cronquist på Brokärrets kennelför att vi får använda oss av din fina kille. Nicke är precis...

Av Isabel - 15 maj 2017 21:48


I söndags var det återigen dags för en lyckad västgötaspetsträff på Storegård hundpark. Vädergudarna var med oss och vi hade strålande väder med solsken, en temperatur på 20 grader och vindstilla, det tackar vi för. Hela 75 st. hundar var på plats me...

Av Isabel - 7 maj 2017 12:51

Återigen lite nya bilder från valpköpare. Denna gången är det på Tösen (Vikings Vilda Vilja) som bor hos damiljen Brahme/Dahlqvist på Tornaslättens Kennel. Bilderna är från årets kosläpp på Storegård där vi har våra västgötaträffar.   Vi vill pa...

Av Isabel - 23 april 2017 11:30

Jag blir alltid lika glad när jag får nya bilder från våra valpköpare. Här är fina Alva (Vikings Stolta Sarabi) efter vår Freja (Vikings Fräcka Freja) och NOUCH SVVCH Höckgårdens Arn. Söt som socker...Foto: Catarina & Clas Silfverhielm.     ...

Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards