Kennel Vikings blogg

Alla inlägg under maj 2007

Av Isabel - 5 maj 2007 20:39

Idag är man lite deppig och ett mindre nervvrak. Varför det? undrar ni. Jo, Birka verkar inte vara det minsta intresserad av att dejta Brasse.......hon vill inte alls som hennes matte vill.


Redan dygn 11 visade den lilla damen sig villig......lite väl tidigt tänkte jag men vi bor ju så nära så det skadar inte att träffa gossen och gå en liten sväng och visst..........hon slängde galant upp rumpan mitt framför Brasse och stod som fastspikad i marken men Brasse var inte alls speciellt intresserad utan gjorde bara några halvhjärtade försök så det var bara till att åka hem. Samma sak dygn 12, Birka villig men Brasse måttligt intresserad. Dygn 13, Brasse mer på hugget och även Birka tyckte det var rätt ok men dom får inte till det ändå. Dygn 14, Brasse riktigt på hugget nu men Birkas intresse har svalnat drastiskt och hon börjar fräsa ifrån sig. Efter det går det bara utför, idag är det dag 16 och det räcker med att han närmar sig för att hon ska få ett mindre raseriutbrott..........fatta 0, nada, nothing!!


Stackars Brasse har det verkligen inte lätt, som jag har berättat innan så är ju Birka en väldigt bestämd dam som kan vara en riktig bitch mot gossarna när det inte passar henne. Kanske skulle jag ha valt en mer erfaren hane till hennes första parning, jag vet ju hur hon är, men Brasse är en sån trevlig och fin kille och jag tycker att han kompletterar henne väldigt bra. Nåja vi fortsätter några dagar till men det krävs nog ett mindre mirakel för att få unga fröken att släppa till..........gissa om jag är besviken?? Några förslag??


Bitchiga Birka

Vackra Brasse

Av Isabel - 2 maj 2007 22:17

Idag var det dags för Bessas 3:e återbesök för sprickan i hälen. Hon går mycket bättre nu, i stor sätt nästan helt OK men fortfarande så ser man henne stå med vänstra bakbenet upplyft relativt ofta. Detta berättade jag för vet. så nya plåtar togs och enligt honom så kan detta bero på att en av stödspiken sitter på ett sånt sätt att möjligheten finns att spetsen river på benhinnan så på måndag är det återigen dags för Bessa att sövas så dom kan gå in och dra ut spiken en bit, ca 3 mm...........ska detta aldrig ta slut? 


Försäkringsbolaget är ju som den är, samma år som hunden fyller 7 börjar veterinärvårdsersättningen sjunka med 2.000:-/år vilket innebär att eftersom Bessa är 10 år så ersätter dom max 14.000:-/försäkringsperiod och det beloppet är passerad för länge sen. Nu har vi sån tur att vi har en underbar vet. som inte är omöjlig på något sätt utan har gått med på att om det blir så att det blir väldigt dyrt så kan vi dela upp betalningen..........tur är väl det för annars hade väl jag och gubben fått leva på vatten och bröd.


En liten bild på damen i "solhatt"......ja, har man ingen riktigt så fixar man en själv.


Presentation

Translate into your own language

My Facebook

Kennel Viking on YouTube

 

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards